Lisäeristys Tampere

Yläpohja muodostaa rakennuksen suurimman yhtenäisen pinnan ja kaikesta talon ulkovaipan kautta karkaavasta lämmöstä suurin osa pyrkii ulos juuri katon läpi. Siksi yläpohjan lisäeristämistarve kannattaa tarkistaa ensimmäiseksi.

Lisäeristys Tampere – kustannustehokas lämmöneristys

Yläpohjassa lisäeristyksen kustannukseksi jää usein pelkästään lämmöneristys. Tehokkaat eristepaksuudet yläpohjassa ovat vähintään kaksinkertaisia esim. seiniin verrattuna. Lisäeristäminen on helppoa ja taloudellisesti kannattavaa. Yläpohjan tuuletusta varten tulee räystäiden alle jättää 30–50 mm tuuletusväli. Räystäsalueille kannattaa asentaa tuulenohjaimet tai seinän tuulensuoja tulee nostaa riittävän ylös (mielellään vähintään 100 mm yli suunnitellun eristeen yläpinnan), niin että ilmavirta ei räystäsalueella haitallisesti vaikuta eristeeseen. Jos katon reuna-alueilla ei ole riittävästi tilaa lisäeristeelle, voidaan puute kompensoida lisäämällä vastaavasti eristettä muualle yläpohjaan kuten paksumpi eristekerros keskialueelle.

PAROC -puhalluskivivilla on erinomainen lisäeriste purueristeisiin yläpohjiin. Vanhojen puru-, sammal-, ym. orgaanisten eristeiden päällä kerros PAROC –puhalluskivivillaa kaksinkertaistaa rakenteen eristyskyvyn. Vanhat eristeet lämpenevät ja kuivuvat uuden eristeen alla, ja samalla muodostuu palamaton kerros vanhojen eristeiden päälle.

Lisäeristyslaskurissa voit tehdä karkean laskelman lisäeristyksen kannattavuudesta

Voit saada kotitalousvähennystä yläpohjan lisäeristystyöstä, ks. lisätietoja verohallinnon sivuilta.

Lisäeristys Tampere - Ota yhteyttä ja kysy lisää tarjoustamme, Etelä-Suomen Takuueristys Oy